Stralend witte tanden

Stralend witte tanden!

Wil jij graag stalend witte tanden? Natuurlijk, wie wil er geen mooie lach! Dan kun jij je tanden (laten) bleken, maar er zijn ook andere mogelijkheden om je tanden stralend wit te maken. Je krijgt om te beginnen gezonde en witte tanden als je je tanden goed verzorgt. Je moet goed omgaan met je tanden en dit doe je door er voor te zorgen dat je gezond eet en drinkt. Je tanden goed poetsen is ook van belang, minimaal twee keer per dag. Veel mensen poetsen de tanden vaak na het eten, maar dat moet je juist niet doen. Het glazuur van je tanden wordt namelijk zachter door de zuurgraad van het voedsel. Het is daarom beter om ongeveer een uur te wachten met poetsen, nadat je hebt gegeten. Het glazuur van je tanden beschermt je tanden namelijk. Wanneer je je tanden wel meteen nadat je hebt gegeten gaat poetsen is de kans groot dat je een deel van het glazuur wegpoetst.

Tanden poetsen

Het beste kun je je tanden poetsen met een elektrische tandenborstel. Om de twee maanden dien je deze borstel te vervangen. Het gebruik van fluoride tandpasta heeft de voorkeur. Hierdoor wordt je eigen glazuurlaag versterkt. Veel mensen poetsen hun tong niet, maar dit kun je beter wel doen, ook met tandpasta. Op je tong zitten namelijk erg veel bacteriën en als deze aanwezig blijven kan dat een slechte adem veroorzaken.

Flossen en tandenstokers

Je poetst je tanden natuurlijk zo goed als je kunt, maar je kunt er niet helemaal voor zorgen dat er desondanks kleine restjes voedsel tussen de tanden aanwezig blijven. Je kunt deze met tandenstokers en/of flosdraad  verwijderen. Je kunt voor het tanden poetsen met tandenstokers of met flosdraad je tanden schoonmaken. Je kunt dit minimaal eens per dag doen, het beste is het om dat in de avond te doen. Je eindigt altijd met het goed spoelen van je mond met (mond)water.

Eten en drinken

Suiker is niet goed voor je tanden, het advies is daarom om zo min mogelijk producten te gebruiken die suiker bevatten. In fruitsappen zitten ook vaak suikers die je tanden aantasten en deze drank kun je daarom beter met een rietje drinken. Alcohol is ook niet goed voor je gebit en koffie en thee zorgen er voor dat je donkere tanden krijgt. Als je thee of koffie hebt gedronken kun je daarna beter een glas water drinken zodat deze stoffen (aanslag) van de tanden af gaan.

Wittere tanden, zo pak je het aan!

Er is veel wat je kunt doen om te zorgen voor wittere tanden. Maar hier volgen nog een paar tips:

- Je krijgt wittere tanden door basilicum te eten (een natuurlijk middel waar je tanden witter van worden).
- Tandsteen en tandplak verwijderen kan met knapperige groenten.
- Salie helpt om een mooier wit gebit te krijgen.

Er zijn ook speciale producten op de markt gebracht die er voor kunnen zorgen dat je je tanden kunt (laten) bleken en hierdoor krijg je stralend witte tanden. Dit kun je zelf doen (thuis) of bij de tandarts laten doen. 

Top